360SHOP
A hidratáltság fontossága intenzív edzések során
Barnucz Levente   2016. január 27.     táplálkozás, edzés, Folyadékpótlás
A folyadékfogyasztás edzések előtt, közben és után rendkívül fontossággal bír. Megfelelő hidratáltság nélkül nem vagyunk képesek maximális teljesítményre, sőt ha nem figyelünk oda, annak komoly káros következményei lehetnek.
Budakalász CYEB – interjú Horváth Attilával
Lakatos Péter   2017. május 18.

 

Rendhagyó cikket olvashatsz ma, hiszen a magazin lapjain jobbára funkcionális edzés, étkezés és erősportok kapják a főszerepet, most mégis Budakalászra látogatunk. 

A Budakalász CYEB férfi felnőtt kézilabdacsapata hatalmas meglepetésre, friss feljutóként az NBI negyedik, nemzetközi szereplést érő helyén zárt. Az elmúlt hetekben vezető edzőjük sorra kapja a megkereséseket a média munkatársaitól, mert mindenki kíváncsi arra, mitől ilyen sikeres ez az amúgy kiscsapat. Mivel egy erőnléti szakemberekből álló csapat is segíti a kalászi csapat és Horváth Attila munkáját, akik neve nem feltétlenül ismertelen a hazai funkcionális edzéssel foglalkozó edzők népes táborában. Lakatos Péter mint vezető szakértő, Radics András és Radványi Levente pedig, mint erőedzők tettek hozzá a csapat sikeréhez.
 
../Downloads/18238198_1700538696641236_303375341500596424_o.jpg
Horváth Attila
 
Attila, kérjük mutatkozz be a 360Magazin.hu olvasóinak.
Horváth Attila vagyok. Dunaújvárosban születtem, s indult el a karrierem. A küzdősportokon kívül az összes labdajátékot és jégkorongot kipróbáltam az atlétika mellett. Általános iskolában egy kiváló szakember Matéz Tivadar kezei alatt tanultam meg a kézilabda alapjait. Szülővárosomból kerültem be a válogatottba,  később átigazoltam a Honvédba, Elektromosba ahol, nem csak bajnokok lettünk, én az év kézilabdázója cím tulajdonosa is lehettem. Ezek után az Etóban, majd külföldön folytatódott pályafutásom. 62 alkalommal húzhattam fel a címeres mezt, olimpián és világbajnokságon is szerepeltem. Edzői karierem 7 éve indult Nyíregyházán Nb1/b-s férfi csapatnál. Utánpótlásban a Plernél, Hortnál, XVI.kerben dolgoztam. Mtk Nb1-es  női csapattal, a IV. helyen végeztünk a magyar kupában. Férfi vonalon Hort, Szigetszentmiklós, és jelenleg  az Nb/1-es 4. helyezett Budakalász csapatánál edzősködöm.
 
Miért döntöttél a kézilabda mellett?
Jó kérdés. Talán ebben tudtam kiteljesedni. Kreatívnak, játékosnak, keménynek, sokrétűnek gondoltam a kézilabda sportot.
 
Egy erőnléti csapat is részese volt az idei felkészülésnek. Mennyiben segítettétek a munkádat?
Nem mérhető pontokban, mennyiségben a munkájuk. Az általuk nyújtott, európai mércével is, legmodernebb technikai, funkcionális edzés-háttér, nagyban hozzájárult a sikerhez. Így együtt alkottunk egy egészet.
 
../Downloads/18238573_1702290703132702_471828004059903642_o.jpg
A csapat öröme, miután biztossá vált a negyedik hely.
 
Mutasd be kérem a stábod, akik az erőnléti edzőkön kívül részesei a sikernek.
Kollégám Forgács Gyula, és csapatunk terapeutája Bendó Csaba, sportolóként is kiemelkedőek voltak. Rutinjuk hitelessé teszi őket, emberileg és szakmailag egyaránt napi szinten nagy segítségemre vannak.    
 
Mit hoz a jövő?
Terveink szerint sikerült igazolnunk. Nyári felkészülés alatt, nyolc hetünk lesz, ismét egy ütőképes csapatot kovácsolni. 6. hely valamelyikével kiegyeznénk, de ez nagyban függ riválisainktól.
 
 
 

  
CIKK AJÁNLÓ
CÍMKE FELHŐ
360SHOP AJÁNLAT
360Magazin
Copyright 2016 - 360MAGAZIN